Om rideskolen

Har du meldt på ditt barn på rideskole?

NB! Når undervisningen foregår i rideskolen skal ingen foreldre oppholde seg i ridehallen om ikke annet er avtalt med instruktør. Forsyn dere gjerne med kaffe i peisestuen. 

Vi har alltid sikkerhet og kvalitet i fokus! Vi vil derfor gjøre oppmerksom på at våre instruktører forbeholder seg retten til å justere på gruppene og timene etter nivå, slik at alle får den beste rideopplevelse.

Vi gjør også oppmerksom på at alle våre elever i rideskolen må være medlem i en av våre klubber:
Faxi islandshestforening eller Indre Haugaland Ryttersportklubb. 

For å bli medlem i en av klubbene går du inn i Minidrett og melder deg inn. Medlemsskapet må fornyes hvert år.

Påmelding og betaling rideskolekurs

For å være påmeldt til et kurs kreves det at kurset er betalt på forhånd. Alle våre kurs i rideskolen betales gjennom vår nettside.

Våre kurs

Oversikt ulike kurs i rideskolen ved Haugaland Hestesport arena (Lille ridehall)

Tilrettelagt riding: Tilpasset ridning etter funksjonsnivå og behov. Krever ikke rekvisisjon. Pris: egenandel kr 250; for medlemmer

Ridefysioterapi: Riding i gruppe ledet av fysioterapeut. Tilpasset etter funksjonsnivå og behov. Krever rekvisisjon fra lege. Pris: egenandel kr 250; for medlemmer. Kontakt fysioterapeut Signe Endresen :sendresen@hotmail.com eller tlf 45236088

Ponniskole: For de yngste barna mellom 5-7 og 8-10 år som ønsker å lære å omgås hest på en trygg  og sikker måte. Fokus på stell og kos med hesten, samt noe ridning. For barn som har lite eller ingen kunnskap om hest og ridning. Ridning hovedsaklig i skritt. kr 2000 for 10 uke, fast dag og fast tid. 8 elever pr time. Søskenrabatt kr 100,- pr barn pr kurs. Målet er rideknapp 1 for de i aldersgruppen 8-10 år i løpet av 2 kursperioder (D.v s 20 ridetimer). NB! Foreldre er med å hjelper når elevene rir, alle får veiledning

Nybegynner: Steget etter ponniskolen. Grunnleggende kunnskap om hest og ridning. Elever på  nybegynner skal i løpet av kurset kunne ri kontrollert i skritt og trav, ha forståelse for enkle rideveier, ri lettridning og ha teori om hestens utstyr og påsaling. 6 elever per time. Pris: 2400 for 10 ganger kr 100,- pr barn pr kurs. Målet er rideknapp 2 for de i aldersgruppen 8-10 år i løpet av 2 kursperioder. NB! Foreldre er med og hjelper når elevene rir, alle får veiledning

Lett videregående: Steget etter Nybegynner. Her jobber vi videre med det man lærer på de tidligere kursene, og innfører etter hvert mer avanserte rideveier, prøver oss på galopp. 6 elever pr time. Pris: 2400 for 10 ganger. Søskenrabatt kr 100,- pr barn pr kurs. Rideknapp 2/3

Videregående 1: For deg som har ridd en stund og ønsker bredere kunnskap om hest og ridning. Her rir vi i skritt, trav og galopp, bomarbeid og etter hvert hopper mindre hinder. Vi lærer også enkle dressurøvelser Mål for kurs er rideknappen grad 3/4. 6 elever per kurs. Pris: 2400 for 10 ganger. Søskenrabatt kr 100,- pr barn pr kurs.

Videregående 2: For deg som har ridd mer enn 3 år i rideskolen og mestrer alle gangarter på rette og bøyde spor, samt hoppet flere hinder etter hverandre/bane. Rideknapp 4/5 Pris: 2400 for 10 ganger. Søskenrabatt kr 100,- pr barn pr kurs.

Bom og Cavalettier: Trav og galoppere bommer, hoppe små hinder og øve på elementære øvelser før sprangforberedende. Eleven må mestre alle gangarter på rett og bøyd spor og gått minimum et år i rideskole.  6 plasser per kurs. Pris: 2400 for 10 ganger.

Sprangforberedende: For deg som etter hvert ønsker å satse mer på sprang. Egner seg for deg som er ferdig med øvet 1 og krever at rytteren behersker hesten i skritt, trav og galopp og er i stand til å hoppe mindre hinder opp til 40-50cm. Fokus på rideveier, linjer, og to- og tre-punktsits. Teori om ulike type hinder, utstyr og lignende. 6 plasser per kurs. Pris: 2200 for 10 ganger for medlemmer, søsken: kr 100,- pr barn pr kurs.

Rideskole-Gangarts kurs islandshest: Kurs for deg som er nysgjerrig på islandshester og de unike gangartene. Mulighet å komme med egen hest/ fôrhest. Ta kontakt på epost
haugaland.hestesport@gmail.com hvis en ønsker å ri med egen hest. For Nybegynnere og oppover. Pris kurs for barn: 2400 for 10 ganger. søsken: kr 100,- pr barn pr kurs.

Feltritt: Feltritt består av både dressur, sprang og terrengdelen. På feltritt rideskolen blir det vekselvis både bli sprang trenging, bakkeøvelser og riding ute i terrenghinder. Det vil bli tilrettelagt for ulike nivå, men rytter må kunne håndtere hesten i både trav og galopp. Velkommen- feltritt er tre ganger så gøy.

Søskenrabatt kr 100,- pr barn pr kurs.

Stallgjengen: 
Tilbud til de over 10år som ikke har egen hest, og ønsker å hjelpe til å stelle rideskolehestene i helgene og ferier/ røde dager. Du får ri en hest på tur, og hjelper til med øvrig
stallarbeid. Mulighet å låne skolehest og starte stevner ved HHA. Vi samles og har det sosialt. Barn under 12 år må ha med seg voksen. Ingen rir på tur alene, og ansvarlig voksen må være med. Det er egne regler for stallgjengen. Ansvaret innebærer å møkke boksene og paddockene til skolehestene, samt gjøre klart høy i poser til alle måltider. Oppstallørene på senteret tar seg av selve foringene.

Spesialkurs som arrangeres av rideklubbene tilknyttet arenaen; Faxi Islandshestforening og Indre Haugaland Ryttersportklubb :

Islandshest kurs/ gangartstrening (arr: FAXI)
-Stevnetrening på oval og passbane ute
-helgekurs
-Faste treningsdager onsdager i ridehall kl 17-21
-Satsende ryttere HTG onsdager 08-10

Sprangkurs ( arr: IHRK)
– sprangtrening for de som har grønt kort og oppover
– trening med instruktør 2-3 ggr i uken
-treningssamlinger helg
-pay and Jump treninger hver måned
-satsende ryttere HTG

Dressurkurs (arr: IHRK)
-dressurtrening individuelt med instruktør 2-3 ggr i uken
-treningssamlinger helg
-satsende ryttere HTG
-programtrening hver måned

Distanseritt treninger (arr: IHRK)
-fast treningsdag i flotte løyper hver uke
-treningssamlinger helg
-satsende ryttere HTG
-stevnetreninger i helger

Feltritttreninger ( arr: IHRK)
– fellestreninger med sprang og dressur i ridehallen
-egne treninger i feltrittløypa ukedager og/eller helgetreninger
-treningssamlinger helg

Mer informasjon om tilbud finner du på de to rideklubbene sine nettsider/ facebooksider: