Ny i rideskolen

Ny i rideskolen

NB! Alle som er medlem i en av klubbene er dekket av forsikring gjennom Norges Rytterforbund inntil de fyller 13 år. Medlemskap kan kjøpes i nettbutikken vår eller via minidrett.no. HHA anbefaler at barn over 13 år har egen forsikring når de går på ridekurs og holder på med hest. Hør med ditt forsikringsselskap hva de anbefaler.

Å drive med hest og være i stallen innebærer alltid en viss risiko. Vi som jobber på HHA og instruktørene har alltid fokus på sikkerhet, ekstra mye når vi er rundt hestene. Hester er av natur flyktdyr, d.v.s at deres instinktive reaksjon når de oppfatter noe som «fare» er å flykte. Hester, som oss mennesker er forskjellige og har gode og dårlige dager. Rideskolehestene våre kan, selv om de i utgangspunktet er vant med at ulike ryttere på alle mulige nivåer håndterer de, derfor også plutselig stykke, hoppe til siden, springe av gårde osv hvis de blir redde. Dette er naturlig adferd som vi alltid må være obs på. Oss ansatte og instruktørene kjenner hestene og deres lynne og vurderer hvem som passer til hvilken hest på timene. Dette ønsker vi at dere som foreldre er klar over hvis deres håpefulle ikke f.eks får «favoritten».

Flere og flere barn har i dag sin egen mobiltelefon og vi forstår godt at å ta bilder av favoritthesten er noe de ønsker å gjøre. Allikevel, spør oss om lov først! Vi opplever også at det i økende grad foregår filming under ridetimene, gjerne av venninner som er til stede. Dette er noe vi ikke ønsker fremover da vi ser at det blir lagt ut videoer på blant annet på sosiale medier fra ridetimene. Instruktørene oppfatter også dette som distraherende. Vi forstår at de gjerne ikke mener noe med det, men å filme andre å legge ut videoer/bilder uten tillatelse fra de som er blitt filmet er ikke lov av hensyn til personvernet. Spør oss heller om lov, så kan vi avgjøre om det er greit eller ikkeVi oppfordrer dere foreldre til å gi ta en prat med deres barn angående dette!

Under har vi skrevet en del punkter som vi vil at dere som foreldre leser nøye før dere møter opp på ridetime:

1. Sørg for at barnet ditt har riktige klær på seg. Anbefaler gjerne ridebukser, tights eller andre tettsittende bukser. Joggebukser, jeans osv. er ikke å anbefale da disse kan gnage/skli og være generelt ubehagelige å ri i. Det er også viktig at en har skotøy med hæl og unngå sko med lisser. Hjelm og vest er påbudt å ha på ridetimene hos oss, dette har vi tilgjengelig for lån.

2. Vær ute i god tid før ridetimen, minimum 20 min før. Dette fordi hesten ditt barn skal bruke gjerne må pusses og sales opp før ridetimen.

3. Norges Rytterforbund har Rideknappen. «Rideknappen er et bevis for gjennomførte og godkjente ferdighetsprøver i ridning samt stell av hest og kunnskap om hest. Rideknappen er inndelt i fem forskjellige grader, som er tilpasset varierende nivåer hos rytterne og som på den måten skal sikre kontinuitet i skoleringen av rideinteresserte. Rideknappen er utformet som et emaljert merke i metall. Merket er likt for samtlige grader, men hver grad har sin bestemte farge.» Når vi bruker rideknappen i undervisningen vil det innebære noe teori. Dette betyr at noen av timene vil foregå i stallen- uten ridning 1-3 ganger, alt etter nivå. Viktig at dere forteller dette til barna deres slik at de ikke kommer til timen med en forventning om å å ri. Vi vil gi beskjed til dere når timen vil foregå i stallen.

4. For at alle skal få mest mulig ut av timene så gjør vi vårt for at gruppene skal være så jevne som mulig, nivåmessig. Det kan derfor være at vi ser at deres barn hører hjemme på en annen gruppe/nivå/tidspunkt.

5. Vi har ikke kapasitet til å la elevene ta igjen tapte timer, dette beklager vi, men håper på forståelse for hestevelferd og at hestene allerede går maksimalt.

Skulle rideskolen måtte avlyse ridetimer, lager vi nye/andre timer eller opplegg for elevene. Skulle eleven bli syk må det meldes fra på mail til rideskolen senest kl 12 samme dag. All ferdsel på anlegget er på eget ansvar og barn rådes til å ha følge av voksen ansvarlig person.

Vi håper du får en fin og trygg opplevelse hos oss i rideskolen!